Sandaloz Sakızı Nedir, Faydaları Nelerdir? Sandaloz Sakızı Zayıflatır mı?

Sandaloz Sakızı Nedir, Faydaları Nelerdir? Sandaloz Sakızı Zayıflatır mı?

Son günlerde adını sıklıkla duyduğumuz, sağlığa bir çok faydası olan sandaloz sakızı nedir? Sandaloz sakızı neye yarar, faydaları nelerdir? Sandaloz sakızı zayıflatır mı? Tüm merak edilenleri sizler için araştırdık….

 

İştah Kesen Sandaloz sakızı nedir?

Sandaloz sakızı nedir, Sandaloz ağacının reçinesidir. Sandaloz ağaçlarının gövdesinde balımsı bir reçine salgılanır. Bu salgı toplanır ve sandaloz sakızı olarak kullanılır. Sandaloz ağaçları sıcak iklimleri sever. Sıcak hava koşulu nedeniyle gövdesinde bulunan reçine eriyerek ağacın dışına çıkar. Eriyen sakızımsı reçine beyaza yakın krem rengindedir, dışı ise una benzeyen bir toz ile kaplıdır. Sandaloz sakızı, ağızda kolaylıkla eriyebilen bir yapıdadır. Sakız olarak satılan sandaloz, büyüklü küçüklü parçalar halinde satılır.

Sandaloz Ağacı Nerede Yetişir?

Sandaloz ağacı, Kuzey Afrika’da yetişen bir ağaçtır. Bu ağacın boyu neredeyse 6 metreye kadar çıkabilir. “Sandaloz sakız ağacı Türkiye’de yetişir mi?” Sorusunun cevabı; hayır, sandaloz ağacı Türkiye’de yetişmez. Bu ağaç Türkiye’nin iklim şartlarına uyum sağlayamayan bir türdür. Ancak, Türkiye’de sandaloz satışı vardır. 

Sandaloz Sakızının Faydaları

Yağ Yakımı sağlar:

Aslında, ülkemizde tanınması bu özelliği sayesinde olmuştur. Sandaloz sakızının bilinen en büyük özelliği yağ yakmasıdır. 

Ağrıları dindirir:

Sandaloz sakızı, kan akışını hızlandırır, sağlıklı kan akışını sağlar. Bu özelliği sayesinde ağrı kesici etkisi olur. Özellikle kas ve baş ağrısı için sandaloz sakızı etkili bir ağrı kesicidir. 

Kabızlığı giderir:

Bu sakız, sindirim sistemini sağlıklı çalışmasını sağlar.  Sandaloz sakızının içinde bağırsakları uyaran maddeler vardır. Bu maddeler sayesinde bağırsaklar çalışır ve kabızlık sorunu ortadan kalkar. Ayrıca sindirimede yardımcı olur.

Tansiyonu dengeler:

Tansiyon, son zamanların en sık karşılaşan sağlık şikayetleri arasında yer alır.  özellikle yüksek tansiyon birçok hastalığa davetiye çıkarır.

Sandaloz sakızı, damarların gevşemesini sağlar, kan akışını hızlandırır. Bu sayede yüksek tansiyonu dengeleyerek olması gereken değere getirir. Kronik tansiyon hastaları doktora danışmadan kullanmamalıdır.

Ağız ve diş sağlığı:

Sandaloz sakızı, ağızda oluşan bakterileri ve mikropları yok eder. Bu özelliği sayesinde ağız içinde yara oluşmasını önler, diş çürümesini engeller ve dişeti sağlığını korur.  Ayrıca, kötü nefes kokusunu önler.

Tok tutar:

Bu sakız içerisinde vitamin ve mineralleri barındırır. Bunların sayesinde  vücuda tokluk hissi ve enerji verir.  Tokluk hissi veren sandaloz sakızı, gereksiz atıştırmanın önüne geçer ve kişinin sağlıksız beslenmesini engeller. Bu sakız ayrıca beyin ve mideyi uyarır ve daha geç acıkma sağlar.

Sandaloz Sakızı Zayıflatır mı?

 İştah kesen sandaloz sakızı, uzun süre tokluk hissi verir, böylelikle gereksiz atıştırmalıkların önüne geçer.  Ayrıca metabolizmayı çalıştırarak yağ yakımını sağlar. Bu özellikleri sayesinde zayıflamak isteyen kişilere yardımcı olur. Fakat, sandaloz sakızı tek başına mucizevi şekilde zayıflatmaz. Sağlıklı ve kalıcı zayıflamak isteyenler dengeli beslenme ve spor yaparak amaçlarına daha hızlı ulaşırlar. Dengeli beslenme ve spor yapan kişilere kilo kaybı için sandaloz sakızı güzel bir yardımcıdır.

Sandaloz Sakızı Nedir Neye Yarar?

  • Yağ yakımı sağlar
  • Tok tutar, acıkmayı önler
  • Sindirimi çalıştırır, gaz ve şişkinliği önler
  • Ağız kokusunu yok eder
  • Ağrı kesici özelliği vardır, baş ve kas ağrılarını geçirir
  • Kabızlığı geçirir
  • Diş sağlığını korur, diş çürümesini önler
  • Romatizma ağrılarına etkilidir
  • Kolesterolü düşürür

Sandaloz Sakızı Nedir Nasıl Kullanılır?

Sandaloz ağacının balımsı reçinesi olan bu sakız, sakız gibi çiğnendiği için  bu ismi almıştır. Yani, sakız gibi çiğnenebilir ve yutulabilir. Yine toz haline getirerek de kullanımı mümkündür. Toz haline getirilen sandaloz sakızı su yada yoğurt ile beraber kullanılabilir. Günde 2 defa, bir çay kaşığı tüketilebilir.  Genel sağlık için aç yada tok kullanım fark etmez. Ancak, zayıflamak isteyenler aç karnına tüketmelidir. Sandaloz sakızı, tavada ısıtılarak yağı çıkarılır. Bu yağ ağrıyan bölgeye sürülerek ağrının dindirilmesi sağlanır.  

Sandaloz Sakızı ile Nasıl Zayıflanır?

Sandaloz sakızı, ‘iştah kesen sakız’ olarak da biliniyor. Bu isminden de anlaşıldığı gibi bu sakızın en büyük etkisi iştah kesmesi ve tokluk hissi vermesi. Ayrıca, barındırdığı vitamin ve mineraller sayesinde halsizlik ve yorgunluk hissettirmez, enerji verir. İştah kesmesinin yanı sıra, metabolizmayı da çalıştıran sandaloz sakızı, yağ yakımını hızlandırır. Bu özellikleri sayesinde kilo vermeye oldukça yardımcı olur. Birde dengeli beslenme ve spor ile desteklendiğinde fazla kilolardan kurtulmak daha hızlı ve kolay hale gelir. 

Sandaloz sakızı Türk Kahvesi ile beraber daha etkilidir. Zayıflamak isteyenlere bu nedenle Türk Kahvesi ile beraber kullanılması tavsiye edilir.

Sandaloz Sakızlı Türk Kahvesi Nasıl Zayıflatır?

 Sandaloz sakızının Türk Kahvesi üzerinde tesir artırıcı etkisi vardır. Adını yeni yeni duyuran sandaloz sakızını aslında birçok beslenme uzmanı tavsiye etmektedir. Özellikle, Türk Kahvesi ve sandaloz sakızının birleşmesiyle etkili bir kilo kaybı yaşanabilir. Bilindiği gibi Türk Kahvesinin insan sağlığına birçok faydası vardır. Zayıflamak isteyenlerde yıllardır Türk Kahvesinden yararlanırlar. Sandaloz sakızının etkileri Türk Kahvesiyle birleştiğinde daha kuvvetli oluyor. 

Burada dikkat edilmesi gereken Türk Kahvesinin organik olması ve miktarı. Fazla tüketilen Türk Kahvesi mide sorunlarına neden olabilir.

Sandaloz Sakızı ile Kaç Kilo Verilir?

10 günde 15 kilo verdiren sandaloz sakızı olarak bazı haber kaynaklarında geçen bu sakız, zayıflama üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Özellikle türk kahvesi ile beraber tüketildiğinde etkisi kat kat artar. Ancak, sağlıklı beslenme ve spor olmadan mucizevi bir etki göstermez. Her bünyenin kendine has bir çalışma sistemi vardır, dolayısıyla herkesin kilo verme oranları farklılık gösterir.

Sandaloz sakızını ilk defa kullanacak olanlar mutlaka doktora danışılmalıdır. 

Sandaloz Sakızı Nereden Alınır?

Sandaloz ağacı ülkemizde yetişmeyen bir ağaç türüdür. Ancak, sakızı ülkemizde aktarlarda bazı internet sitelerinde, büyük marketlerde satılır. Sandaloz sakızı fiyatı satılan mağaza ve markaya göre değişiklik gösterir.

Sandaloz Sakızının Diğer Adı

 Sandaloz sakızının diğer isimleri İngilizce: Sandarac, Latince: Thuja articulata ‘dır. Ancak, sandaloz sakızı ile akgünlük sakızı sıklıkla karıştırılır.

“Sandaloz sakızı ile akgünlük sakızı aynı mıdır?” Bu sorunun cevabı; hayır. Sandaloz sakızı, akgünlük sakızına görüntü olarak benzer. Ancak aynı değillerdir. Akgünlük sakızı, akgünlük ağacının reçinesinden elde edilir ve ağacı ülkemizde yetişir. Sandaloz sakızı ise, sandaloz ağacından elde edilen bir reçinedir ve ülkemizde yetişmez. Akgünlük ve sandaloz arasında renk farkı da vardır. Akgünlük biraz daha sarıya yakın renge sahiptir. Sandaloz ise beyaza daha yakın bir renktedir. Yine, sandaloz sakızının dışında una benzeyen bir toz vardır,  bu toz akgünlük sakızında bulunmaz.

Bazı aktarlar sandaloz sakızı diye akgünlük sakızı verebilirler, bu konuda dikkatli olmak gerekir.

Sandaloz Sakızının Tadı

Sandaloz sakızının çok keskin kokusu ya da  tadı yoktur. Bu nedenle çok rahat tüketilebilir.

Uyarı!

Bu yazı tedavi amaçlı değildir, bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır.  Herhangi bir hastalık durumunda mutlaka doktora gidilmelidir, doktora danışmadan hiçbir ürün tercih edilmemelidir…

 

Bloga dön